Nipid ★`*•.¸¸AliExpressis edasijõudnutele

★`*•.¸¸Kui sul on nutitelefon, aga sellegi poolest eelistad kaupa valida PC kaudu ehk lauarvutis/läptopis, siis tee seda, aga ost vormista äpi kaudu (maksa nutitelefonis), sest siis saad tavaliselt kauba odavamalt kätte. AliExpress nimelt soosib äpi (otselink) kasutamist.
AliExpressi äpi QR kood, äpi
kohta uuri siit (otselink) ja
leiad suunamised vastavalt
oma seadmele

Mis valuutas maksta?
Selleks, et teada kui palju tooted maksavad, kasuta eurosid, kui hakkad ostu vormistama, seadista konto dollariteks, kui sul on kaart, millelt läheb makstud summa paari päevaga (kohe maha). Tavaliselt saab nii 15 euroselt ostult ca 40 senti võitu makstes dollarites.  
SEB, selle panga kaartide valdajatel on kasulikum maksta eurodes, sest dollarites makstes võtab pank teenustasu. Uurida tasub oma pangast, mis on tingimused.
Kui maksta eurodes on makstud summa lõplik (kasulik siis, kui dollari kurss tõuseb ja tollis vaja tõestada paki maksumust).
Krediitkaardiga makstes, kus on broneering kuu aega võib saada võitu, kui aga dollari kurss tõuseb, ei pruugi.
Maksid dollarites. Kui tootega on probleem ja soovid teha kaebuse ("Open Dispute") ja dollari kurss on langenud, saad toote eest raha tagasi rohkem, kui maksid. Kui aga dollari kurss on tõusnud, saad toote eest vähem raha tagasi, kui tegelikult maksid.
Kui maksid eurodes, siis summad ei muutu. Nii palju kui maksid, nii palju saad ka tagasi.


★`*•.¸¸Kui kaup jõuab kohale, ära võta seda kohe vastu. Testi toodet aja ulatuses, mis on jäänud toote kättetoimetamise lõpuni. See kehtib eriti elektroonikaseadmete, lambipirnide, riiete jms kaupade osas. Mõned müüjad võivad olla väga agarad ja võivad AliExpressi süsteemis aega vähendada, et ostja kiiremini kauba vastu võtaks, aga siis taotle kättesaamise aja pikendust jälle ja saada müüjale kiri, et testid toodet.
Lisaks on AliExpressis variant, et kui oled toote vastu võtnud ja sel hetkel pretentsioone ei ole, siis 15 päeva jooksul saab ikkagi teha "Open Dispute" (esita kaebus), kui probleemid peaksid tekkima.


Olmeelektroonika pakkumised AliExpressis ➡ kliki pildil jõuad otse kohale


★`*•.¸¸PayPal'iga AliExpressis maksta ei saa.

★`*•.¸¸Ka AliExpressi müüjad kopeerivad üksteise kaupa. Tellides 2 erinevalt müüjalt sama toote, võib see olla täiesti erineva kvaliteediga kuigi näevad taolised välja. Enne tellimist tasub uurida müüja lehele üles pandud detailpilte. Kui neid on vähe või ei saa täpselt piltidest aru, siis küsi müüjalt lisapilte või olemasolevatele veel juurde reaalseid pilte.

🕙 Kui AliExpressis algab allahindlus, siis on see tavaliselt 00.00, Eestis on see väga mugav, sest meie aja järgi on see kell 10.00.

★`*•.¸¸Kaupu saab korvi lisada 99 tükki, siis rohkem korvi enam midagi lisada ei saa, enne kui osad ära kustutada. Kasulik on hoida kaupu korvis, kui on soov jälgida dollari kursi muutumist. Kui mõne kauba ostmisega ei ole kiire, siis saab ostu teha madalama kursi ajal, seega saab kauba odavamalt kätte.

★`*•.¸¸Kuidas käib mobiili äpis linkide kopeerimine?


Lähed toote lehele ja vajutad jagamise nuppu:




Siis avaneb järgmine vaatepilt jagamise võimaluste kohta. Valides "Copy to Clipboard", siis kopeerib ta lingi mällu ja saad kleepida (Paste) linki kuhu soovid. Link, mis mällu jääb on selline: 
Non-stick Copper Frying 
Pan with Ceramic Coating and 
Induction Cooking,Oven 
http://s.aliexpress.com/r6jy6rma 
(from AliExpress Android)


Kuna on vaja ainult linki, saab ülejäänud ebavajaliku jutu ära kustutada




Viimati uuendatud 14.01.2018